Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών Ο.Π.Α. "Σωτήρης Πέτρουλας" για την Παλαιστίνη

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018-2019
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Στις 29 Νοεμβρίου 1947, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών , ενέκρινε το σχέδιο διχοτόμησης της Παλαιστίνης , προβλέποντας την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών, δίνοντας στο κράτος του Ισραήλ το 56,47% , ενώ στο Παλαιστινιακό το 42,88 % του εδάφους , ενώ η Ιερουσαλήμ θα ετίθετο υπό διεθνή έλεγχο, απόφαση που εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 10 αποχές, σε μία χρονική στιγμή όπου οι Παλαιστίνιοι, αποτελούσαν τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού και κατείχαν το 93% της γης.

Από τότε μέχρι σήμερα, με πολέμους και διαρκείς επιθέσεις το Κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη της Δύσης και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, επιχειρεί εθνοκάθαρση εις βάρος του Παλαιστινιακού Λαού, διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και καθημερινώς προβαίνει σε επιθέσεις και ουσιαστικά σε δολοφονίες Παλαιστινίων και ιδιαίτερα άμαχου πληθυσμού.

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 2.070 παιδιά στην Παλαιστίνη!

Ο λαός όμως αντιστέκεται και αγωνίζεται για να κερδίσει το αυτονόητο, μια ελεύθερη πατρίδα.

Με αφορμή την επέτειο από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που ουσιαστικά ήταν η αρχή για τις διώξεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών "Σωτήρης Πέτρουλας" στηρίζει και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων απαιτώντας:

- Άμεση και πλήρη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την κυβέρνηση.

- Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 17:00 μμ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (Μαραθωνοδρόμων 1, Παλαιό Ψυχικό)

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ