Με ρίψη χημικών προσπαθούν να πνίξουν την Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/10 γίναμε μάρτυρες άλλης μιας ωμής επέμβασης των δυνάμεων καταστολής στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ). Οι αστυνομικές αρχές τρομοκράτησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα κάνοντας αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης εντός του προαύλιου χώρου του Πανεπιστημίου προσθέτοντας στη δράση τους άλλη μια επίθεση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι πράξεις αυτές ήρθαν να προστεθούν στις συνεχόμενες επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν ως απώτερο στόχο την υπονόμευση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και τη μετατροπή του σε μοχλό κοινωνικής χειραγώγησης. Mέσω της ρίψης χημικών στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον του ακαδημαϊκού ασύλου αποσκοπώντας στη διάσπαση και στη στοχοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης του Συλλόγου Φοιτητών στα επερχόμενα μέτρα που καταργούν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Προφανώς και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στην ευρύτερη κυβερνητική επίθεση στη ζωή των νέων ανθρώπων, τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων για μόρφωση και για δουλειά.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ με τη στάση τους εξυπηρέτησαν το κυβερνητικό σχέδιο, δεν υπερασπίστηκαν το άσυλο και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Ενδεικτικό είναι ότι δεν διασφάλισαν τη σωματική υγεία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με την απόφασή τους να μην διακόψουν τη λειτουργία του Ιδρύματος ενώ η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Την ίδια στιγμή, αναρτώνται ανακοινώσεις με απόφαση Συγκλήτου οι οποίες παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες ξενοδοχείων, με μοναδικό μέλημα την «εύρυθμη» λειτουργία του Ιδρύματος. Προφανώς για μερίδα των μελών ΔΕΠ, η μόνη τους ανησυχία αποτελεί μια κατάληψη και όχι η συνεχής ρίψη χημικών μέσα στο χώρο του ιδρύματος και η κατ’ επέκταση υπονόμευση του ακαδημαϊκού τους έργου.

Όσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλεγεί να περιορίζει τη δημοκρατία στη ζωή των πολιτών και να επεμβαίνει η αστυνομία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, τόσο τα προοδευτικά αντανακλαστικά της πανεπιστημιακής κοινότητας και τα αντίστοιχα της κοινωνίας οφείλουν να λειτουργούν ως ασπίδα ελευθερίας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης