Τελικά μόνο η Δημοκρατία δεν μπαίνει στα Πανεπιστήμια

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Μέσα στον 1,5 χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ έχουμε γίνει μάρτυρες αμέτρητων περιστατικών αλόγιστης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι πρακτικές αυτές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απ’ότι φαίνεται και από την έκθεση Αλιβιζάτου (συνταγματολόγος, καθηγητής ΕΚΠΑ). Συγκεκριμένα, στην έκθεση στοιχειοθετείται η ατιμωρησία που επικρατεί για τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. παρά τα σκηνικά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικά, δεκάδες ήταν τα γεγονότα πέρσι στην ΑΣΟΕΕ, η παραβίαση της ιδιωτικότητας της οικογένειας Ινδαρέ, η έφοδος στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, η καθήλωση των θαμωνών σε κλαμπ στο Γκάζι, το ξεγύμνωμα διαδηλωτών/τριών, ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μόλις μερικά από αυτά.

Αγνοώντας όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και παρά τις συστάσεις της Ε.Ε. για μη ψήφιση νομοσχεδίων που εγείρουν εντάσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο αστυνομικό σώμα (Ο.Π.Π.Ι.) αποκλειστικά υπεύθυνο για την πάταξη της ανομίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Βέβαια, με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα κατήργησε τον Αύγουστο του 2019 και το ακαδημαϊκό άσυλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η συνεχής όξυνση της βίας τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημίων δημιουργώντας ένα συνεχές κλίμα ανασφάλειας.

Τα χθεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ, δεν αποτελούν μία εικόνα από το μέλλον, αλλά την ζοφερή «κανονικότητα» που ονειρεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για κάθε διαμαρτυρία δηλαδή των φοιτητών, η απάντηση της αστυνομίας και συνάμα του Υπουργείου καλύπτεται από το τρίπτυχο βασανισμοί-καταστολή-χημικά. Φαίνεται πως η νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA αυτής της κυβέρνησης.

Από την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να στοχοποιεί τους νέους ως υπεύθυνους για τη μεγάλη διασπορά του ιού. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, είναι φανερό ότι επιδιώκεται να γιατρευτεί ο «ιός των διεκδικήσεων» που μεταδίδεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτή μάλλον την ανομία εννοεί η ΝΔ πως θα πατάξει. Εκεί είναι που θα βρουν και πάλι σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα ενάντια στις βλέψεις τους για την καταρράκωση του Δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης