Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Πλατεία Νέας Σμύρνης

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Στην Νέα Σμύρνη, χθες Κυριακή 7 Μαρτίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμη μία φορά έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Σίγουρα για την πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου αυτό δεν ήταν ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Έχουν προηγηθεί άπειρες στιγμές αστυνομικής βαναυσότητας από τα μαγαζιά στα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια μέχρι την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και το σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ στο Κουκάκι.

Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της Νέας Σμύρνης και των υπόλοιπων περιοχών είναι η κατάρριψη του κυβερνητικού αφηγήματος. Σύμφωνα με αυτό η αστυνομία μπορούσε να χρησιμοποιήσει όση βία έκρινε ότι ήταν απαραίτητη για να επιβάλλει το νόμο. Το δόγμα Χρυσοχοΐδη (όπως αλλιώς ονομάζεται) μέχρι πρότινος αφορούσε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων (φοιτητές, αντιξουσιαστές και γενικά όποιον διαφωνούσε) καθώς και συγκεκριμένες περιοχές (Εξάρχεια, καταλήψεις, Πανεπιστήμια). Οι υπόλοιποι πολίτες εφόσον οι διώξεις και η βία δεν αφορούσαν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αδιαφορούσαν ενώ, μάλιστα, ορισμένοι απολαμβάναν το μπαράζ διώξεων. Η ανοχή έκανε την αστυνομία να πιστέψει ότι είναι παντοδύναμη με αποτέλεσμα να επεκτείνει την δράση της κάνοντας το πρόβλημα της καταστολής ορατό ακόμα και σε αυτούς τους ανθρώπους.

Με πρόσχημα την πανδημία η καταστολή κορυφώνεται, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται , μέσα ενημέρωσης και πολίτες λογοκρίνονται ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας. Μπορεί να μην έχουμε χούντα αλλά είναι πλέον εμφανές ότι συντελείται με αργά και σταθερά βήματα η αλλαγή του πολιτεύματος.

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης