Βελτίωση Βαθμού κατά την Επαναληπτική Εξεταστική του Σεπτεμβρίου

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

Έχοντας διαπιστώσει, επί σειρά ετών, πως η δυνατότητα επίτευξης υψηλής βαθμολογικής επίδοσης είναι σημαντικά δυσκολότερη για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε σχέση με τους φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων των υπόλοιπων Ελληνικών Πανεπιστημίων επανακαταθέτουμε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής την πρότασή μας, που κινείται σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της βαθμολογικής αυτής ανισότητας.

Έτσι, το μέτρο της βελτίωσης βαθμού, κατά την Επαναληπτική Εξεταστική του Σεπτεμβρίου, κρίνεται αναγκαίο καθώς ο μέσος όρος λήψης πτυχίου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εισαγωγή σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών υψηλής ζήτησης καθώς και για τη διεκδίκηση κάποιας μορφής υποτροφίας.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εξετάζονται, στην επαναληπτική περίοδο του Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των μαθημάτων που δήλωσαν στο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ και ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο. Στα μαθήματα εκείνα στα οποία οι φοιτητές έχουν επιτύχει ΠΡΟΒΙΒΑΣΙΜΟ ΒΑΘΜΟ στην κανονική εξέταση, να μπορούν να εξετάζονται και στην επαναληπτική, κατοχυρώνοντας στο πτυχίο τους τον μεγαλύτερο βαθμό.

Η πρότασή μας αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του χαμηλού μέσου όρου πτυχίου των αποφοίτων μας, δίνοντας την ευκαιρία βελτίωσης βαθμού κατά την επαναληπτική περίοδο της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στους φοιτητές μέσα από την καταβολή παραπάνω προσπάθειας από μεριάς τους να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους και κατ’ επέκταση το μέσο όρο του πτυχίου τους. Η υιοθέτηση του θεσμού αυτού από άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας έχει αποδειχθεί επιτυχημένη, έχοντας μεγάλη αποδοχή από τους φοιτητές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει μετατρέψει τα Πανεπιστήμια αυτά σε εξεταστικά κέντρα και δεν έχει επιβαρύνει το διοικητικό έργο των Γραμματειών.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τα μέλη της Συνέλευση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στη διαδικασία λήψης του πτυχίου τους και να  υιοθετήσουν τον θεσμό της Βελτίωσης Βαθμού κατά την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

Γιάννος Καμζόλας Μαριτίνα Ξαγοράρη
Γεωργία Νέλλα Δημήτρης Ριζάς

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης