Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 28-1-2021

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 27/01 αποφασίζει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο κατά του νέου νομοσχεδίου Παιδείας.

Πριν από ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε φέρει την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου υποσχόμενη πως αυτή θα είναι η «λύση» στα προβλήματα των πανεπιστημίων. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να τα οξύνει περαιτέρω, με αποκορύφωμα τα καθημερινά περιστατικά στο ΟΠΑ (αλόγιστη ρίψη χημικών και χρήση κρότου λάμψης) εν ώρα μαθήματος. Παράλληλα αδιαφορεί συστηματικά για τα πραγματικά ζητήματα της παιδείας (και συγκεκριμένα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) όπως είναι η υποχρηματοδότηση της, η έλλειψη διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού καθώς και η καθηγητική αυθαιρεσία.

Με το νέο νομοσχέδιο Παιδείας έρχονται τώρα να θεσπίσουν ένα νέο σώμα αστυνομίας για να «επιλύσουν» τα προβλήματα τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν δαπανώντας για το σκοπό αυτό 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα κι όμως το Υπουργείο «σφυρίζει κλέφτικα». Μαζί με αυτό προτείνει στο ίδιο νομοσχέδιο διαγραφές φοιτητών, πειθαρχικές διώξεις για αυτούς καθώς και διπλή βάση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα προτείνει την περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της παιδείας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021. Για την ενδυνάμωση της αστυνομίας λεφτά υπάρχουν, για την παιδεία όχι…

Σε όλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» απαντά με ενεργοποίηση όλων των φοιτητών του Συλλόγου ώστε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 28/01 και ώρα 13:00 με αφετηρία τα Προπύλαια επί της Πανεπιστημίου. Προτρέπουμε όσους συμμετέχουν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους στη συγκέντρωση.

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης