Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου...

Αθηνών στην έκτακτη συνεδρίαση της 20/11/2012 , εκτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 και ενόψει της διαθεσιμότητας – που ουσιαστικά σημαίνει απόλυση - συναδέλφων μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, από τις 10.00 π.μ έως τις 14.00 μ.μ, και να καλέσει το Διοικητικό Προσωπικό και όσους τους συμπαραστέκονται στην κρίσιμη αυτή στιγμή, να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Ο.Π.Α. και να απέχουν από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Τα χτυπήματα κατά των μισθωτών (όσοι απομένουν ακόμα) συνεχίζονται ανελέητα. Η Τρόικα μαζί με την Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα θυσιάζοντας τους Έλληνες. Όπως πάντα τα εύκολα θύματα σε αυτόν τον πόλεμο είναι οι τομείς της υγείας και της παιδείας. Τα ΑΕΙ προσπαθούν να σταθούν όρθια μετά από τις αλλεπάλληλες περικοπές των προϋπολογισμών τους, το κούρεμα των αποθεματικών τους, τη μείωση του έκτακτου διδακτικού προσωπικού και το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των μελών ΔΕΠ. Οι κοινωνικές παροχές προς τους φοιτητές, όπως αυτές αποτυπώνονταν μέσα από τη δωρεάν σίτιση και στέγαση τείνουν να εξαλειφθούν.

Ο νόμος 4093/2012 οδηγεί σε κάθετη μείωση του διοικητικού προσωπικού που απασχολείται στα ΑΕΙ ενώ το πολυδιαφημιζόμενο σχέδιο ΑΘΗΝΑ θα οδηγήσει σε ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία των ΑΕΙ, που θα μείνουν ανοιχτά. Αυτή η «πολιτική» μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε σήμερα και αντί οι διοικούντες να κάνουν αυτοκριτική προσπαθούν να μας «σώσουν» μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, καταργώντας τα κεκτημένα ολόκληρης της εργατικής τάξης, αφανίζοντας την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων παιδιών που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά!

Ζούμε ξανά τη δεκαετία του '50! Αντί να κάνουν κάτι για την αντιμετώπιση της ανεργίας φτάνουν στην εσχάτη των ποινών, στην απόλυση με εντολές μέσα από το διαδίκτυο! Με γνώμονα κάποια στατιστικά στοιχεία και αριθμούς, χωρίς να κοιτάζουν κανέναν στα μάτια, χωρίς να ξέρουν καν ποιοί είναι, χωρίς τύψεις και φυσικά χωρίς αποζημίωση! Βαφτίζουν τις απολύσεις διαθεσιμότητα και κινητικότητα για τον εξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών!
Ο αγώνας μας κατά της εφαρμογής των απάνθρωπων αυτών μέτρων πρέπει να υποστηριχτεί από όλους τους συναδέλφους είτε είναι ΙΔΑΧ είτε είναι μόνιμοι. Το επόμενο στάδιο απολύσεων θα συμπεριλαμβάνει σίγουρα ακόμα περισσότερους συναδέλφους από όλους τους κλάδους και ειδικότητες, μην εφησυχάζετε!

Η Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών