ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Οικονομική Επιστήμη
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022

Εξέταση των μαθημάτων «Οικονομικά του Περιβάλλοντος» και «Εφαρμογές Η/Υ» στην Εμβόλιμη Εξεταστική

Έπειτα από χρόνια εφαρμόζεται στο ΟΠΑ ο θεσμός της Πτυχιακής Εξεταστικής, ο οποίος δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα που ήδη έχουν διδαχθεί στο παρελθόν, θα αποτελέσει αρωγό στην προσπάθειά τους για έγκαιρη περάτωση των σπουδών τους.

Παρόλα αυτά για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αυτοδημιούργητων γραφειοκρατικών εμποδίων από τη Διοίκηση και τη Γραμματεία του ίδιου του Τμήματός μας. Συγκεκριμένα, παρατηρείται το πρόβλημα, να μην προσφέρονται τα μαθήματα «Οικονομικά του Περιβάλλοντος», κατεύθυνσης Η΄ Εξαμήνου, και «Εφαρμογές Η/Υ», κατεύθυνσης Δ’ Εξαμήνου, στη δήλωση μαθημάτων της Εμβόλιμης Εξεταστικής. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο δίκαιος προβληματισμός ο οποίος καταλήγει και σε αγανάκτηση αρκετών συμφοιτητών μας.

Τα μαθήματα αυτά πέρυσι διδάχθηκαν και εξετάστηκαν στο χειμερινό εξάμηνο. Με την ανανέωση, όμως, του Οδηγού Σπουδών που είναι σε ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα προσφέρονται πλέον στο εαρινό εξάμηνο. Αυτονόητο είναι λοιπόν, ότι τα μαθήματα αυτά θα έπρεπε να εξεταστούν εντός της εμβόλιμης εξεταστικής του τρέχοντος εξαμήνου, λύση την οποία εφάρμοσαν και άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας. Διαφορετικά τα μαθήματα αυτά δεν θα εξεταστούν ποτέ εμβόλιμα, μιας και δεν γίνεται να εξεταστούν δύο φορές στην ίδια εξεταστική, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται ο ίδιος ο θεσμός της εμβόλιμης εξεταστικής.

Για τους λόγους αυτούς η Διοίκηση του Τμήματός μας, οφείλει να μεριμνήσει ώστε να εξεταστούν τα μαθήματα αυτά, «Οικονομικά του Περιβάλλοντος» και «Εφαρμογές Η/Υ», στην επικείμενη Εμβόλιμη Εξεταστική, εφαρμόζοντας ουσιαστικά τον θεσμό της Πτυχιακής Εξεταστικής και εξυπηρετώντας την ανάγκη των φοιτητών για άμεση περάτωση των σπουδών τους.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και κοινοποιήθηκε στον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022

Υποχρεωτικό μάθημα | Ιστορία Οικονομικής Σκέψης

Ανακοινώνεται ότι το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣΣΚΕΨΗΣ ( Ε' Εξάμηνο ) θα ξεκινήσει την Πεμπτή 13/10/2022 στο Αμφ. Α' σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022

Αλλαγή ωρών διαλέξεων μαθημάτων

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος των διαλέξεων παρατηρήθηκε πως οι ώρες διδασκαλίας της διάλεξης του μαθήματος κατεύθυνσης "Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων" που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και ώρα 17:00-19:00 συμπίπτουν μες τις ώρες διαλέξεων του μαθήματος κατεύθυνσης "Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Παραγώγων" που πραγματοποιούνται επίσης κάθε Τρίτη 17:00-19:00. Το πρόβλημα αυτό σε συνδυασμό με τον μειωμένο αριθμό προσφερόμενων μαθημάτων της κατεύθυνσης Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής στο εαρινό εξάμηνο, καθώς είναι μόνο 5 δυσχεραίνει περαιτέρω την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η απρόσκοπτη παρακολούθηση και των δύο μαθημάτων. Ζητούμε από την Διοίκηση του Τμήματος να μεριμνήσει, ώστε να μην συμπίμπτουν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα όπως κατατέθηκε στη Συνέλευση του Τμήματος.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Εξεταστική | Μαθηματικά για Οικονομολόγους II

Ενημερώνουμε τους φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στο μάθημα Μαθηματικά για Οικονομολόγους II να εγγραφούν στην ομάδα "Συμμετέχοντες στην εξέταση 29/06/21" έως την Κυριακή 13/06.

Η εξέταση του μαθήματος στις 29/06 θα πραγματοποιηθεί σε δύο κλιμάκια ως εξής:
    > κλιμάκιο Α-Λ   11:00-13:00
    > κλιμάκιο Μ-Ω  13:20-15:20

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Πρόγραμμα Δια Ζώσης Εξεταστικής Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

2021

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Πρόοδος | Αγροτική Οικονομική

Την Δευτέρα 10/5 και ώρα 13:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί πρόοδος στο μάθημα Αγροτική Οικονομική. Η πρόοδος είναι προαιρετική.

Η ύλη περιλαμβάνει τα πρώτα 4 κεφάλαια από τις σημειώσεις της Ε. Καραβέλη (αρχείο Κοινή Αγροτική Πολιτική και Ελληνική Γεωργία). 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ