Δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τους μη εγγεγραμμένους φοιτητές

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Οικονομική Επιστήμη
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Ως εκπρόσωποι φοιτητών θέλουμε να θέσουμε στη Γενική Συνέλευση του τμήματος το θέμα της ομαλής ένταξης των φοιτητών που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Πανεπιστήμιο μας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Διαχρονικά δινόταν η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων σε όλους τους φοιτητές όταν αυτά πραγματοποιούνταν δια ζώσης. Δεδομένου των συνθηκών η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται πλέον διαδικτυακά. Η συμμετοχή στην ηλεκτρονική εκπαίδευση απαιτεί τη χρήση ακαδημαϊκών κωδικών σύνδεσης με αποτέλεσμα να παρατηρείται αδυναμία παρακολούθησης των διαδικτυακών μαθημάτων από τους μη εγγεγραμμένους φοιτητές όπως είναι οι ειδικές κατηγορίες καθώς και οι μεταγραφόμενοι φοιτητές.

Η Διοίκηση του τμήματος οφείλει να μεριμνήσει για την άμεση ενσωμάτωση των φοιτητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεδομένου ότι, η πλειοψηφία των μη εγγεγραμμένων φοιτητών επιθυμεί να παρακολουθεί τις διαλέξεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, είναι αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης και σε αυτούς τους φοιτητές.

Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε, τα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου να είναι προσβάσιμα σε όλους τους φοιτητές στην πλατφόρμα του Open eClass καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής στα διαδικτυακά μαθήματα, χωρίς να απαιτεί την καταχώρηση στοιχείων.

Σκοπός ενός ακαδημαϊκού διδασκάλου είναι να μεταδίδει τις γνώσεις του και να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία και για το λόγο αυτό αναμένουμε την άμεση έγκριση του παραπάνω αιτήματος.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του Τμήματος εδώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης