Ποια είναι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΡΘΡΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΠΑΣΠ Ο.Π.Α: Πρώτη Δύναμη στη συνείδηση και την εμπιστοσύνη των φοιτητών τα 13 τελευταία χρόνια. Ίσως μία από τις δυναμικότερες φοιτητικές οργανώσεις της χώρας, η οποία έχει καταφέρει να «σπάσει» την παράδοση που θέλει τη ΔΑΠ «πρώτη» σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά φυσικό επακόλουθο της αδιάλειπτης και διεκδικητικής δράσης της ΠΑΣΠ καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, με αιτήματα και εποικοδομητικές προτάσεις για όλα τα τμήματα αλλά και για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές μας συνολικά. Το:

«Πρώτη στους Αγώνες - Πρώτη στο Πανεπιστήμιο»... παύει να είναι ένα απλό σύνθημα αλλά προβάλλει ως μια ζωντανή πραγματικότητα στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αριστερή στην ιδεολογία, δημοκρατική στην οργάνωση και με αυτονομία λόγου και δράσης, εκφράζει τη δική της ανεξάρτητη άποψη για τα πράγματα. Δε χειραγωγείται, δεν «παίρνει» κομματικές γραμμές και δεν εξυπηρετεί «μικροκομματικές σκοπιμότητες», αλλά ασκεί θαρραλέα κριτική στα κακώς κείμενα του Πανεπιστημίου, της κοινωνίας και της κυβερνητικής πρακτικής. Σύγχρονη και προοδευτική, δε μένει αγκυλωμένη στο παρελθόν, αλλά ζει την εποχή της και διαμορφώνει το μέλλον.

Συνεπής και υπεύθυνη δύναμη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του φοιτητή, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του και της αξιόπιστης εκπροσώπησής του στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Καταγράφει τα προβλήματα, ακούει την αγωνία του φοιτητή, τη μεταφέρει εκεί που πρέπει να ακουστεί και την υποστηρίζει με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Η φωνή της ΠΑΣΠ, μια φωνή που ακούγεται και λαμβάνεται υπόψη στα κέντρα των αποφάσεων, είναι - σε τελική ανάλυση - η φωνή των φοιτητών:

-που θέλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας μας, το δικαίωμα όλων στη σφαιρική και ολοκληρωμένη μόρφωση με σύγχρονα προγράμματα σπουδών,

-που έρχονται σε ρήξη με το καθηγητικό κατεστημένο και τα οικονομικά - εκδοτικά συμφέροντα που λυμαίνονται το Πανεπιστήμιό μας,

-που διεκδικούν κάθε χρονιά αύξηση του αριθμού δωρεάν σιτιζομένων και στεγαζομένων φοιτητών,

-που παλεύουν για τα πάγια σπουδαστικά μας αιτήματα και για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά, όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα, δεν είναι ανέφικτα, γιατί,

«Με Δυνατή ΠΑΣΠ όλα είναι ΔΥΝΑΤΑ»...

Παράλληλα, με την πολύπλευρη δραστηριότητά της που αγγίζει τον πολιτισμό, την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, δίνει χρώμα, ζωντάνια και νεανικό τόνο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Με τις εκδηλώσεις και τη δραστηριότητά της προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με μια άλλη διάσταση της ακαδημαϊκής ζωής πέρα από τη στενά νοούμενη εκπαιδευτική διαδικασία. Γιατί τελικά,

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση»...

Αυτό είναι ένα περιεκτικό πορτρέτο της ΠΑΣΠ ΟΠΑ. Όλα όσα διαβάσατε δεν είναι απλά σχήμα λόγου, αλλά πτυχές της δράσης και χαρακτηριστικά ενός ρεύματος σκεπτόμενων και ενεργών φοιτητών που θα τα βλέπετε καθημερινά να ξετυλίγονται μπροστά σας. Και όσοι από εσάς θέλετε, μπορείτε να τα ζήσετε κι από κοντά, μέσα στους ζεστούς κόλπους της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης.

Δείτε Επίσης