ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Διοίκησης ΔΕΤ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Στις 22 Μαΐου 2018, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών κατέθεσε συμπληρωματικό έγγραφο στη Γραμματεία του Τμήματος ΔΕΤ με τον ορισμό των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στις συνεδριάσεις της Γ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν με δικαίωμαλόγου και ψήφου 2 εκπρόσωποι προπτυχιακών φοιτητών. Δυστυχώς όμως, με υπαιτιότητα της ΔΑΠ κανείς εκπρόσωπος φοιτητών δεν είχε οριστεί από την ημέρα έναρξης της εφαρμογής του Νόμου 4485/2017 (1 Δεκεμβρίου 2017), με αποτέλεσμα όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται πίσω από τις πλάτες του συνόλου των φοιτητών.

Δυστυχώς, σε συνάρτηση της απαξιωτικής συμπεριφοράς της ΔΑΠ όσον αφορά τα συμφέροντα των φοιτητών, ήταν και η στάση των διδασκόντων του Τμήματος ΔΕΤ καθώς κανένα μέλος ΔΕΠ όλο αυτό το διάστημα δεν είχε τη δημοκρατική ευαισθησία να αναρωτηθεί γιατί ο Σύλλογος Φοιτητών δεν εκπροσωπούνταν στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Από ότι φαίνεται, η ελιτίστικη νοοτροπία της Διοίκησης του Τμήματος εξυπηρετούνταν από την έλλειψη της φοιτητικής εκπροσώπησης.

Αυτό βέβαια συνέβαινε μέχρι χτες. Μέχρι χτες που, ο Σύλλογος Φοιτητών προσπερνώντας τον τυχοδιωκτισμό της ΔΑΠ προχώρησε σε ορισμό των 2 εκπροσώπων προπτυχιακών φοιτητών. Φαίνεται όμως πως και η Γραμματέας του Τμήματος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση Σπινέλλη καθώς αρνήθηκε να κοινοποιήσει στους 2 εκπροσώπους φοιτητών τόσο την ημερήσια διάταξη με τα, προς συζήτηση, θέματα της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης όσο και τα σχετικά επισυναπτόμενα έγγραφα. Αντιμετωπίστηκαν δηλαδή οι 2 εκπρόσωποι φοιτητών ως φτωχοί συγγενείς αφού κλήθηκαν να παρευρεθούν σε μια Γενική Συνέλευση στην οποία δεν γνώριζαν τι ακριβώς επρόκειτο να συζητηθεί. Θαυμάστε ήθος και συμπεριφορά ακαδημαϊκών ανθρώπων!!!

Η πλήρης απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και της φοιτητικής εκπροσώπησης από μεριάς διδασκόντων του Τμήματος έγινε ξεκάθαρα εμφανής όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι δύο εκπρόσωποί μας δεν αντιμετωπίστηκαν ως ισότιμα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αλλά σαν παρείσακτα στοιχεία. Μόνο που παρείσακτη όπως αποδείχτηκε ήταν η δική τους στάση καθώς άλλος λοιδορούσε το Σύλλογο Φοιτητών και άλλη τραβούσε βιντεάκια σαν να ‘ταν κινεζούλα στην Ακρόπολη! Υπήρξε μάλιστα και μέλος ΔΕΠ το οποίο έφτασε στο σημείο να απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους μας αποκαλώντας τους κωλόπαιδα. O tempora o mores...

Η αυλαία έπεσε τελικά με τη διακοπή της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο του Τμήματος με απώτερο σκοπό να καταγγείλουν τους εκπροσώπους μας ως υπαίτιους για το ότι «…δεν ελήφθησαν αποφάσεις για μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα τους φοιτητές και τη λειτουργία του Τμήματος». Η υποκρισία δηλαδή της Διοίκησης Σπινέλλη σε όλο της το μεγαλείο. Αντί να ανταποκριθούν με σοβαρότητα και ευθύνη στα ακαδημαϊκά και διοικητικά τους καθήκοντα αποδεχόμενοι τους εκπροσώπους φοιτητών μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε έναν αγώνα μπρα-ντε-φερ για τη δημιουργία και μόνο εντυπώσεων. Έδειξαν περίτρανα το αλαζονικό τους πρόσωπο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τόσο τους δύο εκπροσώπους όσο και τα σημαντικά αιτήματα μιας μερίδας φοιτητών.

Όμως ως Σύλλογος Φοιτητών έχουμε και φωνή και άποψη για τα τεκταινόμενα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να μας φιμώσει. Απεναντίας το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν ακόμη πιο ηχηρή την οργή μας. Σήμερα απλά, συστηθήκαμε…

 

Υ.Γ. Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης στο site του Τμήματος σχετικής με τη διακοπή της Γενικής Συνέλευσης και η οποία εμφανιζόταν να υπογράφεται από τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος, πληροφορηθήκαμε πως δεν ήταν όλοι ενήμεροι επομένως δεν είχαν δώσει όλοι τη συγκατάθεση τους. Η διχαστική επιλογή της Διοίκησης Σπινέλλη να επιτεθεί αναίτια στους εκπροσώπους φοιτητών οφείλει να απομονωθεί από τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ πριν να είναι ήδη πολύ αργά.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης