Πότε θα πάψουν άραγε τα "λυμένα χέρια" της αστυνομίας;

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Στο κλείσιμο μόλις ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις αστυνομικών με «λυμένα τα χέρια» έρχονται στην επιφάνεια δημιουργώντας μία «επικαιρότητα» ιδιαίτερα ζοφερή. Αυτή τη φορά, η υπόθεση του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου έρχεται να ταράξει και πάλι το επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί από όργανα της ΕΛ.ΑΣ. στα όρια του βασανισμού (όπως ο ίδιος καταγγέλλει) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βόλο τον περασμένο Ιούνιο. Ο θάνατός του, ένα μήνα μετά, ευθύνεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Παρόλα αυτά το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ έβγαινε και διέψευδε την είδηση περί αστυνομικής βίας, παρά το βίντεο, τις μαρτυρίες πολιτών και την καταγγελία του ίδιου του Βασίλη, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την αντιπολίτευση και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός που έχει καταγγελθεί πολλάκις για την σκληρή στάση του προς τα δικαιώματα των πολιτών (νομοσχέδιο για διαδηλώσεις, βίαιες ενέργειες από αστυνομικούς), έσπευσε να προκαταβάλει τις συνθήκες θανάτου από το «τηλεοπτικό στασίδι», λέγοντας πως ουδεμία σχέση έχουν με την αστυνομική βία που είχε ασκηθεί εις βάρος του 26χρονου στις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί για τη λειτουργία του περιβαλοντοκτόνου εργοστασίου καύσης σκουπιδιών της ΑΓΕΤ- ΛΑΦΑΡΤΖ. Ο ίδιος μάλιστα, που μερικούς μήνες πριν είχε δηλώσει ανοιχτά στο βήμα της Βουλής: «Κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο». Τελικά αυτοί οι κάποιοι είναι μάλλον από την μεριά της κυβέρνησης.

Οι πρακτικές και η ακραία καταστολή του τελευταίου έτους στήνουν τα θεμέλια μιας κυβέρνησης «βίας και αδιαφάνειας», η οποία επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο των αρμών της εξουσίας και των ΜΜΕ καθώς και την τρομοκράτηση των πολιτών. Αυτή άλλωστε είναι και η χροιά πολιτικής της ΝΔ που παράλληλα προωθεί τις ιδέες της πολιτικής ασυλίας και συκοφαντίας κατά πολιτικών αντιπάλων.

Κάθε δημοκρατικός νέος που νιώθει ότι καταπατούνται οι ελευθερίες του, που νιώθει να τον πνίγει το δίκιο, που νιώθει ότι ξημερώνουν χαλεποί καιροί οφείλει να προτάξει τον εαυτό του πρώτο ενάντια σε όσους και όσα τον πληγώνουν. Οφείλει να γίνει κοινωνός του αγώνα για κοινωνική αφύπνιση και επαναφορά των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης