Αίτημα για την εφορία λέσχης

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2023-2024
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023

Για άλλη μία χρονιά, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου αγνόησε την, προβλεπόμενη από το νόμο (1ηΣεπτεμβρίου), ημερομηνία έναρξης των επαναληπτικών εξετάσεων και όρισε την 28η Αυγούστου ως την ημέρα έναρξης της εξεταστικής του Σεπτέμβρη. Φέτος, όμως, για πρώτη φορά, οι φοιτητές που θα προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο θα βρουν το Εστιατόριο κλειστό. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο χώρο, όμως η πραγματικότητα είναι πως με την εξέλιξη αυτή καταστρατηγείται στην πράξη το κεκτημένο δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση. Η Πρυτανεία του Ο.Π.Α. έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή καθώς όφειλε να έχει μεταθέσει κατά δύο ημέρες, την ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την απρόσκοπτη σίτιση των φοιτητών.

 

Ως εκπρόσωποι φοιτητών στο Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης καλούμε τον Πρόεδρο να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ. το αργότερο έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

 

Μεταξύ των θεμάτων που ζητάμε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. είναι:

  • να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την καταστρατήγηση της Συνταγματικής πρόβλεψης για δωρεάν σίτιση των φοιτητών και να διασφαλιστεί ότι θα ενημερωθούν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ο.Π.Α. προκειμένου να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον,
  • να συζητηθεί το αίτημα των εκπροσώπων φοιτητών στο Δ.Σ. της Λέσχης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν σίτιση των Πρωτοετών Φοιτητών. Συγκεκριμένα, “Στα πρότυπα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022, ζητάμε κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο, να δίνεται στους Πρωτοετείς Φοιτητές, η επιλογή να αιτηθούν δωρεάν σίτισης με μοναδικό απαιτούμενο δικαιολογητικό το Εκκαθαριστικό Εφορίας.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στον  Πρόεδρο Δ.Σ. Φοιτητικής Λέσχης ΟΠΑ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης