ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Στατιστική
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023

Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματος «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με R», με διδάσκοντα τον κ. Μπεσμπέα

Ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα του 1ου εξαμήνου του Τμήματος της Στατιστικής είναι η «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με R», με διδάσκοντα τον κ. Παναγιώτη Μπεσμπέα. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος διενεργούνται επιπλέον φροντιστηριακές διαλέξεις.

 

Από την αρχή του τρέχοντος εξαμήνου, ο κ. Μπεσμπέας απειλούσε τους φοιτητές ότι: «θα υπάρχει απουσιολόγιο στα πλαίσια των φροντιστηριακών διαλέξεων και όποιος φοιτητής απουσιάσει αδικαιολόγητα πάνω από 3-5 φορές θα έχει βαθμολογική επίπτωση».

 

Πράγματι, με ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα του e-class, στις 22 Νοεμβρίου 2023 ενημέρωσε πως οι φοιτητές με 3 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες από τα φροντιστήρια θα μπουν σε στάδιο διαγραφής από το e-class”.

 

Ως εκπρόσωποι φοιτητών απευθυνόμαστε στη Διοίκηση του Τμήματος αλλά και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και ζητάμε συγκεκριμένη απάντηση για το “ποιος Εσωτερικός Κανονισμός επιτρέπει στον συγκεκριμένο διδάσκοντα να κρατάει παρουσιολόγιο στις διαλέξεις του, να απειλεί φοιτητές με βαθμολογική επίπτωση στην τελική τους εξέταση και να τους αποκλείει εν τέλει από την εκπαιδευτική διαδικασία καταργώντας τους από την πλατφόρμα του e-class”

 

Είναι προφανές πως ο κος Μπεσμπέας αυθαιρετεί καθώς καταστρατηγεί τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας αλλά και το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ο κος Μπεσμέας επιλέγει να αφήσει εκτός του μαθήματος ακόμη και τους φοιτητές που εργάζονται και κατ’ επέκταση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα προσέλευσης στις συγκεκριμένες ώρες των φροντιστηριακών διαλέξεων. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, οφείλει να επιλαμβάνεται τέτοιων αυθαίρετων και αντιεκπαιδευτικών συμπεριφορών και στα πλαίσια αυτά οφείλει να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον διδάσκοντα. Είναι ευθύνη της να εγγυηθεί ότι κανένας φοιτητής δεν θα αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο Τμήματος Στατιστικής και στον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Σάββατο, 8 Απριλίου 2023

Ερωτηματολόγιο για τους φοιτητές του τμήματος Στατιστικής

Συναδέρφισσες/Συνάδερφοι, σκοπός του παρόντος ερωτηματολογίου είναι να καταγραφεί η άποψη των φοιτητών για τις συνθήκες φοίτησης αλλά και να αποτυπωθεί μια συνολική εικόνα των απόψεων της φοιτητικής κοινότητας για ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα

Δείτε εδώ το ερωτηματολόγιο.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Πρόγραμμα Μαθημάτων για τους πρωτοετείς

Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πρώτου έτους μπορούν να το πραγματοποιήσουν βάσει της παρακάτω λίστας:

Πιθανότητες I μέσω Skype Meetings/Skype for Business από εδώ και δείτε το μάθημα στο eclass εδώ.

Μαθηματικός Λογισμός I μέσω Skype Meetings/Skype for Business από εδώ και δείτε το μάθημα στο eclass εδώ.

Γραμμική Άλγεβρα I μέσω Skype Meetings/Skype for Business από εδώ και δείτε το μάθημα στο eclass εδώ

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό μέσω Microsoft Teams 
1. Ανοίξτε το Microsoft Teams
2. Βρείτε στο δεξί μέρος του παραθύρου το εικονίδιο teams και πατήστε το
3. Πάνω δεξιά υπάρχει μια επιλογή "Join or create a team", πατήστε τη
4. Στο πλαίσιο "Join a team with a code" βάζετε τον κωδικό hvdyukw 

για το eclass του μαθήματος θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση

 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Αναβολή | Γραμμική Άλγεβρα ΙΙ

Η διάλεξη και το φροντιστήριο του μαθήματος Γραμμική Άλγεβρα ΙΙ προγραμματισμένη για την Παρασκευή 16/2/2018 δεν θα πραγματοποιηθεί.

 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Εισαγωγή στη Μηχανογραφημένη Λογιστική & Χρηματοοικονομική | Αλλαγή Αίθουσας

Το μάθημα "Εισαγωγή στη Μηχανογραφημένη Λογιστική και Χρηματοοικονομική" τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί 11:00-13:00 στην αίθουσα Α44 αλλά 

17:00-19:00 στο Εργαστήριο Στατιστικης, στον τρίτο όροφο του κτιρίου Αντωνιάδου.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Στατιστική κατά Bayes | Αναπλήρωση Μαθήματος

Η αναπλήρωση του μαθήματος "Στατιστική κατά Bayes" θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 11:00-14:00 στην αίθουσα

211 του κτηρίου των μεταπτυχιακών που βρίσκεται στην Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ