Παρουσία Εισαγγελέα στο ΟΠΑ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Ένα ένα ξεπετιώνται τα “ορφανά” της αννούλας διαμαντοπούλου που έχουν πάρει πατριωτικά...

την προσπάθεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Και μπορεί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι Έλληνες ψηφοφόροι να έστειλαν στον ..αγύριστο την Υπουργό κατάργησης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας εντούτοις το βρώμικο ρόλο έχουν αναλάβει πλέον οι “βασιλείς του στέμματος”.

Ένας τέτοιος “βασιλεύς” αποδεικνύεται πως είναι και ο Διομήδης Σπινέλλης, ο οποίος αν και Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων την περίοδο που κυοφορούνταν η ψήφιση του Ν.4009/2011 προτιμούσε να ξημεροβραδιάζεται στις ατέρμονες κλειστές εσωκομματικές συσκέψεις του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των οποίων ασκούνταν αφόρητες πιέσεις σε όσα κομματικά στελέχη αρνούνταν μετ΄επιτάσεως να αποδεχτούν τη “νομοθετική κατοχύρωση” της παράδοσης των Πανεπιστημίων στα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτόκλητος υπερασπιστής της αννούλας έδινε τα ρέστα του προκειμένου να πείσει τα παριστέμενα στελέχη πως για όλα τα δεινά των Ελληνικών Πανεπιστημίων ευθύνεται η ...φοιτητική εκπροσώπηση!!!!!

Βλέπετε η εμπειρία του από την ενασχόλησή του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του δίδαξε πως η ενεργός και υγιής φοιτητική εκπροσώπηση δύναται πολλές φορές να στέκεται εμπόδιο στις έκνομες συμπεριφορές ορισμένων συναδέλφων του. Εξ΄ου άλλωστε και το κουσούρι του να αρθρογραφεί στην ημερήσιο Τύπο δαιμονοποιώντας τις φοιτητικές παρατάξεις σιωπώντας την ίδια στιγμή ένοχα για τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς από μεριάς διδασκόντων.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ν.4009/2011 και τις απέλπιδες προσπάθειες εφαρμογής του στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρείται για μια ακόμη φορά η άλωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ως πρώτο βήμα αυτής της επιχείρησης ήταν ο ορισμός των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής από τον Πρύτανη του Ο.Π.Α. και η προκήρυξη εκλογών για τις 25 Οκτωβρίου 2012. Ως μέλος της Εφορευτικής έθεσε ο Δ. Σπινέλλης την πρόταση για την παρουσία ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ την ημέρα που θα διεξάγονται οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης. Ευτυχώς για τον ίδιο αλλά και για τη συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ο.Π.Α. η πρότασή του εστάλη στα..σκουπίδια καθώς υπήρεξη σαφής αποδοκιμασία του από άλλα μέλη της εφορευτικής.

Ευθύνη βέβαια γι΄αυτή την αλαζονική, αντεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δ. Σπινέλλη φέρει και ο Πρύτανης του Ο.Π.Α. Κ. Γάτσιος ο οποίος φαίνεται πως προσχώρησε αποφασιστικά στο στρατοπέδο όσων επιθυμούν να δουν τα ΑΕΙ αποκλειστικό προνόμιο μιας ελίτ πρωτοβάθμιων καθηγητών και μιας εξωπανεπιστημιακής ομάδας επιχειρηματικών, εκδοτικών και πολιτικών συμφερόντων η οποία θα καθορίζει τις τύχες των Πανεπιστημίων πάντα με το αζημίωτο.

Θα θέλαμε όμως να υποβάλουμε μερικά ερωτήματα στον κύριο Σπινέλλη...

-Ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων πόσες φορές έστειλε στον Εισαγγελέα καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής προκειμένου να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία  ζεστό χρήμα;

-Γιατί δεν μίλησε ποτέ καθαρά για τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων;

-Γιατί επίσης σιωπά κάθε φορά που εκπρόσωποι φοιτητών επισημαίνουν με εμπεριστατωμένο λόγο έκνομες συμπεριφορές συναδέλφων του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο; (Ξεχνά μήπως και πως εκτός από όσους παρανομούν διώκονται και όσοι τους υποθάλπτουν;)

-Γιατί δεν βγάζει άχνα για την παρουσία του συναδέλφου του Τρύφωνα Κολλίντζα στα αμφιθέατρα του Ο.Π.Α. ο οποίος διώκεται για το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της ProtonBank ύψους 701 εκατομυρίων ευρώ, του οποίου μάλιστα έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα;

-Γιατί τέλος δεν εξεγείρεται απέναντι σε όσους όχι μόνο έφεραν τη χώρα σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση αλλά εξακολουθούν να νομοθετούν την οικονομική ανέχεια των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων;

Φαίνεται όμως πως ο κύριος καθηγητής διαθέτει επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία. Με τις υγείες κύριε καθηγητά και ραντεβού στις ...κάλπες!!!

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης