Δυναμώνει ο ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

για να μην περάσουν τα Συμβούλια Διοίκησης στα ΑΕΙ... Στην τελική ευθεία έχει μπει το σχέδιο του...

 

Υπουργείου Παιδείας για την επιβολή του ολιγαρχικού Συμβουλίου Διοίκησης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το "σχέδιο" προβλέπει την προκήρυξη εκλογών σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες (κανονική και επαναληπτική) και σε περίπτωση που αυτές δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν τότε η Πρυτανική Αρχή καλείται να επιλέξει μεταξύ επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου. Η μαζική κινητοποίηση σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας ΟΛΩΝ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας έχει καταφέρει να απομονώσει τους προθύμους του Υπουργείου Παιδείας. Ως άλλοι δούρρειοι ίπποι προσπαθούν να διασπάσουν την αρραγή ακαδημαϊκή ενότητα προκειμένου η εφαρμογή του "νόμου" να περάσει αβρόχοις ποσί. Όμως μόνο στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Ιόνιο έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Σ.Δ. με σοβαρές ενστάσεις για την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου των συμμετεχόντων. Την ίδια στιγμή στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας οι εκλογικές διαδικασίες έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

- Αξίζει να σημειωθεί πως στο Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το Πρυτανικό Συμβούλιο για να ορίσει ημερομηνία εκλογής εσωτερικών μελών Σ.Δ.

Είναι προφανές πως ο νόμος που καταργεί τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια και τα οδηγεί σε οικονομική ασφυξία με τις δραστικές περικοπές στη χρηματοδότησή τους πνέει τα λοίσθια. Σε μια περίοδο που η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει συνθλίψει κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας και έχει κάμψει τη διάθεση για ατομική και συλλογική αντίσταση στα Πανεπιστήμια δίνεται η κρισιμότερη μάχη για να μην υποθηκευθεί το μέλλον των επόμενων γενεών. Η ελπίδα είναι ακόμη ΖΩΝΤΑΝΗ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης