Χρέος ΟΛΩΝ ΜΑΣ να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία...

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Για τις 25 Οκτωβρίου έχει οριστεί η μεγάλη μάχη της ακαδημαϊκής κοινότητας...

του Οικονομικού Πανεπιστημίου για την προάσπιση της Δημοκρατίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς τότε θα επιχειρηθεί η διεξαγωγή των «εκλογών» για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Δίοικησης. Ο νόμος-απορρύθμισης (4009/2011) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Διαμαντοπούλου παρά τις τροποποιήσεις που επέφερε ο νυν Υπουργός Αρβανιτόπουλος, μεθοδεύει με αντισυνταγματικό τρόπο τη συγκρότηση των ολιγαρχικών Συμβουλίων, τα οποία θα αποτελούνται από 8 καθηγητές (πρωτοβάθμιοι ή/και αναπληρωτές), 1 φοιτητή και 6 εξωτερικά μέλη. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η κατάργηση της συμμετοχής ΟΛΩΝ των ακαδημαϊκών φορέων (εκτός των πρωτοβάθμιων καθηγητών) στα όργανα συνδιοίκησης των Πανεπιστημίων και η δημιουργία μιας ελίτ που θα αποφασίζει στο όνομα όλων των υπολοίπων μελών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η περυσινή μαζική παρουσία φοιτητών και μελών ΔΕΠ σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας στις ημερομηνίες διεξαγωγής των "εκλογών" απέτρεψε τη σύσταση των Συμβουλίων Διοίκησης και αποτέλεσε την πρώτη νίκη απέναντι στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή όμως η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε επικερδείς ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεπάγεται μεγάλα κέρδη, η τρικομματική κυβέρνηση "προσπάθησε να εξωραϊσει πτυχές" του Νόμου 4009/2011 ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις. Αυτό που κατάφερε όμως είναι να καταστρατηγήσει ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της μυστικότητας της ψήφου καθώς νομοθέτησε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκροτηθούν άμεσα τα "αμαρτωλά" Συμβούλια Διοίκησης.

Οι διεργασίες για το πώς θα ελεγχθούν από τα κόμματα οι Διοικήσεις των Δημόσιων Πανεπιστημίων έχουν ξεκινήσει προ πολλού. Στο κόλπο της «άλωσης των Ιδρυμάτων» βρίσκονται επιχειρηματίες, εκκλησιαστικοί αλλά και κοσμικοί παράγοντες καθώς και πλήθος κομματικών πολιτευτών. Στόχος η πλήρης κατάργηση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων και η μετατροπή τους σε μηχανισμούς κοινωνικής χειραγώγησης.

Αντί το σημερινό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα να απολογηθεί για την εξαθλίωση που οδήγησε τη χώρα, έχει το θράσος να φιμώνει τη νέα γενιά και να απεργάζεται τη διάλυση και των τελευταίων θυλάκων που υπηρετούν πανανθρώπινες αρχές και αξίες και αποτελούν τη μόνη εγγύηση ανάτασης της Ελλάδας. Η δικιά μας όμως γενιά έχει την ιστορική ευθύνη να τους συντρίψει τα σχέδια και να τους στείλει οριστικά στον αγύριστο.

Καλούμαστε ΟΛΟΙ λοιπόν να δώσουμε βροντερό παρόν τόσο στις 25 Οκτωβρίου, όσο και στις 29 του ίδιου μήνα ημέρα των επαναληπτικών «εκλογών» προκειμένου να αποβεί άκαρπη και αυτή η προσπάθεια εφαρμογής του νόμου-απορρύθμισης. Το μέλλον του Δημοσίου Πανεπιστημίου βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Ας φανούμε αντάξιοι του ιστορικού μας χρέους.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης