Αντισυνταγματικός ο νόμος, λένε οι πανεπιστημιακοί

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν προσφυγές στο ΣτΕ με αιχμή του δόρατος το σύστημα εκλογής συμβουλίων...

και την «πατέντα» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας... Νέος κύκλος έντασης ανοίγει στα ΑΕΙ της χώρας. Παράλληλα με την αναταραχή που έχει προκαλέσει η λεηλασία των ιδρυμάτων από το Μνημόνιο 3, ξανανοίγει το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση με νέες προσφυγές στο ΣτΕ.
Την ώρα που το υπ.Παιδείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει την ανάδειξη των περιβόητων συμβουλίων στην κορυφή τα διοικητικής δομής των ΑΕΙ, αυτά επανέρχονται στο αίτημα περί αντισυνταγματικότητας του νόμου και προσφεύγουν κατά της υπουργικής απόφασης Αρβανιτόπουλου που «διόρθωσε» τον νόμο Διαμαντοπούλου, όχι προς ικανοποίηση της κοινότητας, όπως φαίνεται. Με την αιχμή του δόρατος το σύστημα εκλογής συμβουλίων, δηλαδή την ταξινομική ψήφο, που παραμένει ως έχει, αλλά και την πατέντα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία επιβάλλεται ως υποχρεωτική με σχετική διάταξη-σφήνα στο Μεσοπρόθεσμο, τόσο διοικήσεις πανεπιστημίων όσο και σύλλογοι μελών ΔΕΠ ετοιμάζουν τις προσφυγές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ύστερα από σχετική απόφαση της Συγκλήτου, είναι σχεδόν έτοιμο να προσφύγει στο ΣτΕ – αυτές τις ημέρες η νομική υπηρεσία επεξεργάζεται το τελικό κείμενο. Τις επόμενες ημέρες θα πράξει τα ίδια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την ίδια στιγμή αναπτύσσεται ανάλογη πρωτοβουλία μεταξύ των μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου με σκοπό τη μαζική κινητοποίηση πανεπιστημιακών από όλα τα ιδρύματα. Καλούντα να συνυπογράψουν την προσφυγή η οποία πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 19 Νοεμβρίου (λήξη προθεσμίας των 60 ημερών από την κατάθεση των τροποποιήσεων Αρβανιτόπουλου τέλη Σεπτεμβρίου). Η δράση αυτή οργανώνεται από την πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ-ΕΜΠ και από δύο παράλληλες πρωτοβουλίες των Σχολών Αρχιτεκτόνων και Μεταλλειολόγων. Η προσφυγή θα γίνει από φυσικά πρόσωπα και τη νομική επεξεργασία έχουν αναλάβει νομικοί σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΠΗΓΗ: "Η Εφημερίδα των Συντακτών"

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης