Υπό Παραίτηση το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Τελικά, ο νόμος απορρύθμισης της Δημόσιας Παιδείας δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του...

από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Νέο "θύμα" του, αυτή τη φορά, το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο παραμένει χωρίς διοίκηση μετά τη χθεσινή υποβολή παραίτησης του Πρυτανικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου οι φοιτητές του Ιδρύματος παρεμπόδισαν (για τέταρτη φορά) προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου η οποία θα προχωρούσε τις διαδιακασίες για την εκλογή εσωτερικών μελών για το Συμβούλιο της ελίτ. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές σταμάτησαν εκ νέου την επιχείρηση εφαρμoγής του αντιδημοκρατικού νόμου Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου καθώς και την άνευ όρων παράδοση του ακαδημαϊκού ιδρύματος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Πρυτανικό Συμβούλιο έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για μια αξιοπρεπή ενέργεια από τη μεριά των Πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία συνάδει με την ισχύουσα νομοθεσία και δημιουργεί ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθεια να μπει ταφόπλακα στο Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Αυτή η ενέργεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κράτησε η Πρυτανική αρχή του δικού μας πανεπιστημίου, όταν οι φοιτητές του ΟΠΑ ακύρωσαν στην πράξη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, στην αντίστοιχη περίπτωση, οι Πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ, με πρωτοβουλία του Πρύτανη Κ. Γάτσιου, προέβησαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ σε δια περιφοράς συνεδρίαση του οργάνου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του Συμβουλίου της ελίτ. Το αυτί του Πρύτανη (πιστού ακόλουθου των επιλογών Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου) δεν ίδρωσε ακόμη και όταν ο εκπρόσωπος φοιτητών στο Πρυτανικό Συμβουλιο διαφώνησε ρητά με την δια περιφοράς συνεδρίαση καταγγέλλοντάς την ως παράνομη και αντιδημοκρατική.
Άλλες Πρυτανικές Αρχές, άλλα ήθη...

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης