Στην αναμπουμπούλα οι λύκοι χαίρονται…

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί εύκολα...

να αποδοθεί από τη λαϊκή ρήση "στην αναμπουμπούλα οι λύκοι χαίρονται". Όσοι απεργάζονταν για χρόνια την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας επιχειρούν να την δρομολογήσουν σήμερα μέσα από τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας. Στο όνομα της έλλειψης κρατικών πόρων πνίγουν οικονομικά τα Ιδρύματα πλασάροντας ως μόνη λύση τη μετατροπή τους σε φιλέτα προς αξιοποίηση προκειμένου να προσελκύσουν ιδιωτική χρηματοδότηση αλλά και για να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα καταβολής διδάκτρων από τους φοιτητές. Κομβικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει σχεδιαστεί να παίξει το Συμβούλιο Διοίκησης το οποίο νομοθετήθηκε για να αποτελέσει το δούρειο ίππο κάθε Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

 
Η πρώτη επιχείρηση για την εκλογή εσωτερικών μελών ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία αλλοίωσε το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα καθώς παραβιάστηκε ποικιλοτρόπως η μυστικότητα της ψήφου καθώς και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Μέλη ΔΕΠ δέχτηκαν πιέσεις μέσω SMS για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία ενώ άλλοι δέχτηκαν επιτακτικά τηλεφωνήματα προκειμένου να μπουν στο σύστημα και να ψηφίσουν. Υπήρξαν βέβαια και πολλές περιπτώσεις όπου κατά ομάδες μαζεύονταν σε γραφεία και ψήφιζαν ανοιχτά τη "γραμμή" που τους υποδεικνυόταν. Νέα δημοκρατικά και πανεπιστημιακά ήθη από μερίδα "ακαδημαϊκών διδασκάλων"! Στο δικό μας Πανεπιστήμιο που βρίθει από πρώην και νυν κυβερνητικούς φωστήρες, (Σταϊκούρας, Τσακλόγλου, Λουρή, Ζαννιάς, Αλογοσκούφης, Χριστοδουλάκης, Σακελλάρης, Ρεφενές, Σπινέλλης, Παγουλάτος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος), υπήρξε πλήρης στρατιωτική επιβολή και πειθαρχία προκειμένου να κερδηθεί η μάχη.
 
Η δεύτερη πράξη του δράματος ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες με τη δημοσιοποίηση από τον Πρύτανη του ΟΠΑ της λίστας με τις υποψηφιότητες όσων επιθυμούν να αποτελέσουν τα 6 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου της ελίτ. Μία απλή ανάγνωση της επαγγελματικής ιδιότητας των υποψηφίων είναι αρκετή για να αντιληφθεί και ο πλέον αφελής ότι μεθοδεύεται ώστε το Ο.Π.Α. να χάσει οριστικά τον ακαδημαϊκό του προσανατολισμό. Μεταξύ των υποψηφίων διακρίνουμε επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, μέχρι και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού αποφάσισε "να μπει στο κόλπο" της διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε άλλο σχόλιο θεωρούμε πλέον πως είναι περιττό. Σε κάθε περίπτωση όμως κρίνουμε σκόπιμο να αναζητήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε το προφίλ όλων αυτών στους οποίους η χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία της χώρας νομοθέτησε να παραδώσει τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Την ίδια στιγμή πιστεύουμε πως είναι αποφασιστικής σημασίας η εγρήγορση και η ενεργός συμμετοχή όλων των φοιτητών ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
Τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αντισταθούν με σθένος και αξιοπρέπεια στη σημερινή ζοφερή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα. Άλλωστε το έργο που επιτελείται στους κόλπους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσων συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία και καμία εξωθεσμική παρέμβαση δεν μπορεί να καταστρατηγήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του, το αυτοδιοίκητό του καθώς και τον ακαδημαϊκό του προσανατολισμό. Έχουν γνώση οι φύλακες...
 

 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης