Κατάσχεση Περιουσίας Τρ. Κολλίντζα

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Νέα τροπή έλαβε η υπόθεση της Proton Bank με την απόφαση της Δικαιοσύνης...

να προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφασή του τους μετόχους της τράπεζας PROTON, της «CFS Χρηματιστηριακή Α.Ε» και της «Toxotis Επιχειρηματικές Συμμετοχές Α.Ε» που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και οδήγησε την τράπεζα στην επιτροπεία και στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η κατάσχεση αφορά σε κάθε περιουσιακό τους στοιχείο, μέχρι του ποσού των 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, είτε αυτό βρίσκεται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.

00g212proton12

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό το γεγονός ότι μεμονωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας και τρίτων για πράξεις και παραλείψεις τους που ζημίωσαν το νομικό πρόσωπο της εταιρίας και τους ίδιους τους μετόχους.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης