Στον Κορυδαλλό ο Κολλίντζας...

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

 Με χτεσινή τους επιστολή προς την ανακρίτρια που ερευνά το σκάνδαλο της Proton Bank...

o δήμιος της ελληνικής οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης καθώς και άλλα 10 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, εκφράζουν την έκπληξή τους για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφός τους και την ελπίδα τους ότι θα απεμπλακεί σύντομα από την υπόθεση.

Η κατάπτυστη επιστολή Αλογοσκούφη όπως και οι φαιδρές δικαιολογίες του Κολλίντζα πως εν αγνοία του έγιναν όλα εστάλησαν από την ανακρίτρια στη "χωματερή" με αποτέλεσμα να καταλήξει ο Τρύφων στη στενή. Με τις υγείες σας...

Διαβάστε την κατάπτυστη επιστολή...

Ο σκοπός αυτού του σύντομου σημειώματος είναι να σας κοινοποιήσουμε περιληπτικά αυτά που γνωρίζουμε σε σχέση με την ακαδημαϊκή πορεία και το χαρακτήρα του Τρύφωνα Κολλίντζα. Ο Τρύφωνας Κολλίντζας είναι από τους πλέον γνωστούς και σημαντικούς έλληνες οικονομολόγους και έχει συμβάλλει πολύ αποφασιστικά για περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια τόσο στην προαγωγή της οικονομικής επιστήμης, όσο στην υποστήριξη των πολυάριθμων φοιτητών και συναδέλφων του. Εδώ και δεκαετίες είναι ελάχιστοι οι Έλληνες πανεπιστημιακοί οικονομολόγοι που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση και συμβολή στην επιστήμη από τον κ. Κολλίντζα. Χάρη στην προηγούμενη διακεκριμένη σταδιοδρομία του στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως και στις πολυάριθμες ιδιαίτερης βαρύτητας δημοσιεύσεις του στα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, όταν οι οικονομολόγοι του εξωτερικού σκέφτονται Έλληνες συναδέλφους, ο κ. Κολλίντζας είναι πάντοτε από αυτούς που αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται περισσότερο.

Ο Τρύφωνας Κολλίντζας ήταν και είναι για πολλούς Έλληνες (όπως και ξένους) οικονομολόγους , αγαπητός συνάδελφος και δάσκαλος. Αυτό ασφαλώς ισχύει και για εμάς που γράφουμε αυτό το σημείωμα. Όταν αποφάσισε να αφήσει μια πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το έκανε με υψηλή διάθεση προσφοράς και έχοντας συνεπή και πολύπλευρη δραστηριότητα, ερευνητική, διδακτική και διοικητική. Θα θέλαμε να διακρίνουμε και να τονίσουμε μια ιδιαίτερη πλευρά αυτής της δραστηριότητας, ότι συστηματικά ο κ. Κολλίντζας δίδασκε, ενέπνεε και υποβοηθούσε νέους φοιτητές καθοδηγώντας τους στα αρχικά στάδια των σπουδών τους και μετά της σταδιοδρομίας τους έως και την κορυφή των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο. Πέρα από αυτό, ο κ. Κολλίντζας προσέφερε για πολλά χρόνια και από θέσεις διοικητικής ευθύνης σε οργανισμούς όπως το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικής και Βιομηχανικής Έρευνας ( ΙΟΒΕ). Η επιλογή του να αποδεχθεί αυτές τις θέσεις και ο τρόπος που τις χειρίστηκε έδειξε ότι έδρασε όχι με σκοπό το ίδιο όφελος αλλά την προσφορά στην επιστήμη και την ελληνική οικονομία.

Δεδομένων των παραπάνω, μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Τρύφωνας Κολλίντζας αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων ατόμων, σοβαρές κατηγορίες. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομέρειες της συγκεκριμένης νομικής υπόθεσης, όμως μια τέτοια εμπλοκή δεν φαίνεται συμβατή με την ακαδημαϊκή πορεία του και το χαρακτήρα του. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα απεμπλακεί το συντομότερο από την κατηγορία που αντιμετωπίζει και θα επιστρέψει το συντομότερο στην πανεπιστημιακή και λοιπή επιστημονική δραστηριότητα του.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης