Στεγαστικό Επίδομα 2013-2014

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2013-2014
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα έχει τις ρίζες του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα έτη

2001 & 2002. Ως εκπρόσωποι φοιτητών προτείναμε τότε στην Εφορία Λέσχης την καθιέρωση μιας μηνιαίας επιδότησης ενοικίου προς τους φοιτητές που προέρχονται από την επαρχία και νοικιάζουν σπίτι στην Αθήνα. Στη συνέχεια:

-Το Δ.Σ. της Εφορίας Λέσχης αποδέχεται το αίτημα της ΠΑΣΠ και συγκροτεί σχετική επιτροπή...
-Η επιτροπή καταρτίζει ένα λεπτομερές σχέδιο που φθάνει έως και τα 150 ευρώ σε μηνιαία βάση. Βέβαια, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στην επιτροπή είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την καθιέρωση της επιδότησης.
-Για την πρόταση αυτή ενημερώνεται και ο τότε Υπουργός Παιδείας, μέσω της "Ανοιχτής Επιστολής" που στέλνουμε με στόχο την ευαισθητοποίησή του για τα προβλήματα του ΟΠΑ...
-Το έτος 2003 το στεγαστικό επίδομα γίνεται νόμος του κράτους και καθιερώνεται συνολικά για όλα τα Πανεπιστήμια...

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για το ΦΟΙΤΗΤΗ που διεκδικεί το ΕΠΙΔΟΜΑ

-Να διαμένει σε μισθωμένη οικία σε πόλη διαφορετική από αυτή της κυρίας κατοικίας του και στην οποία να μην έχει στην ιδιοκτησία του (ο ίδιος ή η οικογένειά του) άλλη κατοικία. Για το νομό Αττικής ισχύουν ειδικές διατάξεις, τις οποίες μπορείτε να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα της ΠΑΣΠ στο διαδίκτυο: www.paspasoee.gr.

-Να έχει εξεταστεί επιτυχώς στο 1/2 των μαθημάτων του προηγούμενου κάθε φορά ακαδημαϊκού έτους. Από το κριτήριο αυτό εξαιρούνται οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι αποδεικνύουν τη φοίτησή τους με ένα απλό πιστοποιητικό σπουδών.

-Να μην έχει στην ιδιοκτησία του (ο ίδιος ή η οικογένειά του) κατοικίες που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ., αν και σε αυτό το σημείο υπάρχουν και σημαντικές εξαιρέσεις.

-Το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα να μην ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, το οποίο όμως προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας πέραν του πρώτου.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου εδώ.

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

Πρώτη Δύναμη στο ΟΠΑ από το 1998

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης