Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για τις Φοιτητικές Εκλογές

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

" Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; "

Οι ώρες που έχουν ακολουθήσει από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι οι εκλογές στο μεγαλύτερο Σύλλογο Φοιτητών της χώρας μας δεν θα πραγματοποιηθούν, μας έχουν κάνει ΟΛΟΥΣ σοφότερους.

Καταρχάς, καθώς τα στόματα σιγά σιγά ανοίγουν, επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρέμβαση στον Πρόεδρο του Ζαππείου για να ακυρωθεί η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου (19-4-2018) σχετικά με την παραχώρηση αιθουσών για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Και αυτή η πολιτική παρέμβαση “άνωθεν” είναι που μας προξενεί απορίες.

√ Ποιος φοβάται να εκφραστεί και εκλογικά η φωνή των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών;

√ Ποιος κερδίζει πραγματικά από το να μην καταγραφεί η εκλογική δύναμη των φοιτητικών παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιό μας;

Προφανώς και όχι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ.

Ας δούμε όμως το γιατί, περιγράφοντας εν συντομία πως κύλησε η τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά και γιατί η ΠΑΣΠ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 16 Μαΐου 2018 να διεξαχθούν ΟΜΑΛΑ και να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα.

• Από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη που τέθηκε σε εφαρμογή ο Νόμος Γαβρόγλου (4485/2017), η ΠΑΣΠ ήταν η μόνη παράταξη που όρισε εκπροσώπους φοιτητών σε ΟΛΑ τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου. Καμία άλλη παράταξη δεν όρισε εκπρόσωπο. Ούτε η ΔΑΠ ούτε και η ΠΚΣ που πλέον έχει αναλάβει επαγγελματικά να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των φοιτητών.

• Κατά τη διάρκεια όλης της ακαδημαϊκής χρονιάς οι εκπρόσωποί μας, έχουν καταθέσει και διεκδικήσει σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων,

 επαναφορά της ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ,

 υιοθέτηση του θεσμού του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ του ΦΟΙΤΗΤΗ,

 επαναλειτουργία του ΙΑΤΡΕΙΟΥ εντός ΟΠΑ για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές,

 βελτίωση βαθμολογίας κατά την εξεταστική του Σεπτέμβρη,

 δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φοιτητών από 9 π.μ. έως 9 μ.μ.,

 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ σε όσα μαθήματα παρατηρείται βαθμολογική αποτυχία άνω του 70%,

 υιοθέτηση της ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ για όλους τους φοιτητές του Ο.Π.Α.

 ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στις εξεταστικές με διόρθωση των γραπτών από δύο εξεταστές και τοποθέτηση ειδικής μαύρης ταινίας στα στοιχεία του εξεταζόμενου φοιτητή στα πρότυπα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

• Την ίδια στιγμή, μέσω της συμμετοχής μας στα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου αναδείξαμε συμπεριφορές αυθαιρεσίας από μεριάς διδασκόντων κινούμενοι πάντα στην κατεύθυνση της επικράτησης του ακαδημαϊκού προσανατολισμού που οφείλει να χαρακτηρίζει ένα Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα

• Αναδείξαμε επίσης με επιχειρήματα την πραγματική ανομία που υφίσταται εντός και εκτός των τειχών του Οικονομικού Πανεπιστημίου όταν ο αρχηγός της ΝΔ σε μια κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και παραπληροφόρησης, βρέθηκε στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του Ο.Π.Α. χαρακτηρίζοντας τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ως κέντρα ανομίας.

• Δημοσιοποιήσαμε, κόντρα στο κλίμα συγκάλυψης, τους πραγματικούς λόγους παραίτησης της Ο. Κυριακίδου (πρώην μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα ΟΔΕ) αναζητώντας τις ευθύνες όσων διδασκόντων ασκούν πλημμελώς τα διοικητικά τους καθήκοντα.

• Τέλος, καταγγείλαμε στις αρχές του Πανεπιστημίου και στο Υπουργείο Παιδείας τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η ΔΑΠ με τη δημιουργία γκρουπ συνομιλιών μέσω facebook κατά τη διάρκεια εξέτασης των μαθημάτων προκειμένου να στέλνει απαντήσεις στους φοιτητές και να κερδίζει ψήφους για τις εκλογές, διασύροντας την ίδια στιγμή το κύρος του Πανεπιστημίου υποβαθμίζοντας κατ’ επέκταση την αξία του πτυχίου μας.

Η παραπάνω δράση της παράταξής μας είναι ο ΜΟΝΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ΘΕΛΕΙ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές είτε αναμένει άνοδο είτε πτώση των ποσοστών της. ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ την ψήφο των φοιτητών, και ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ τα συμφέροντα ΚΑΝΕΝΟΣ, κοινοβουλευτικού ή μη, κόμματος. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη χρονιά ως ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ήμασταν ΜΟΝΗ απέναντι στη συνδικαλιστική και στελεχιακή γύμνια ΟΛΩΝ των υπολοίπων παρατάξεων που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ στο Σύλλογο μας, η καθεμία για το δικό της μικροκομματικό συμφέρον και συγκεκριμένα:

Η ΔΑΠ μετά και την αποκάλυψη για τα γκρουπάκια των μαζικών αντιγραφών στις εξεταστικές αντιμετώπισε τον τελευταίο μήνα την αποστροφή πολλών παλαιών ψηφοφόρων της με αποτέλεσμα να οδηγείται σε εκλογική πανωλεθρία. Οι καταγγελίες άλλωστε που βαραίνουν τα μεγάλα κεφάλια της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ ενδέχεται να τους οδηγήσουν σε βαριές τιμωρίες. Η άτακτη φυγή από τον επερχόμενο εκλογικό όλεθρο ήταν γι’ αυτούς ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

 Η ΠΚΣ αντιμετωπίζοντας χρόνο με το χρόνο συνεχή εκλογική συρρίκνωση εμφανίζεται πλέον στα Αμφιθέατρα αποκλειστικά ως η κομματική νεολαία του ΚΚΕ. Για τον περιορισμό της εκλογικής της κατρακύλας επέλεξε φέτος να μην κατέβει με ψηφοδέλτιο στις εκλογές καλώντας τους φοιτητές να ψηφίσουν ΑΚΥΡΟ!!! Είναι πρωτόγνωρο, φοιτητική παράταξη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να καλεί τους φοιτητές να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ την ψήφο τους.

 Τα ΡΑΣ-ΕΑΑΚ φέτος έζησαν έτι περαιτέρω τη στελεχιακή τους αποσυσπείρωση καθώς διασπάστηκαν σε δύο σχήματα διεκδικώντας το καθένα από τη μεριά του την ιδεολογική αριστερή καθαρότητα. Εντούτοις, στην πορεία προς τις εκλογές επέλεξαν και αυτοί τη λύση του ΑΚΥΡΟ για να απαξιώσουν πλήρως τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου Φοιτητών. Είχαν και αυτοί τους λόγους τους λοιπόν να μην θέλουν εκλογές και να συνεχίσουν να ψαρεύουν συνειδήσεις στα θολά νερά των “κινηματικών διαδικασιών”.

 Επιπλέον, η επιμονή των αριστερίστικων παρατάξεων για διεξαγωγή των εκλογών σε χώρους του Οικονομικού Πανεπιστήμιου (Πατησίων ή Τροίας) ήταν μια σαφής, εκ μέρους τους παραδοχή, πως δεν τους ενδιαφέρει να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι άλλωστε πρόσφατα τα γεγονότα όπου επί 2 συναπτά έτη (2014 και 2015) δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των φοιτητικών εκλογών στο χώρο του Ο.Π.Α, αφού κατά τη διάρκεια αυτών ομάδα αγνώστων εισέβαλλε στο Πανεπιστήμιο, κατέστρεψε τις κάλπες βάζοντας φωτιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά φοιτητές οι οποίοι ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

 Τέλος, η ολιγωρία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου η οποία κωλυσιεργούσε τις διαδικασίες συνεννόησης με το Ζάππειο έδωσε χώρο και χρόνο σε όσους κινούνταν στο παρασκήνιο και απεργάζονταν την ακύρωση τελικά των φοιτητικών εκλογών.

Όλοι αυτοί λοιπόν, είχαν τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ για να μην διεξαχθούν οι εκλογές, έλειπε όμως ο καταλυτικός παράγοντας που θα έλυνε το γόρδιο δεσμό της διαθεσιμότητας στο Ο.Π.Α. του Ζαππείου Μεγάρου. Οι έξωθεν πολιτικές παρεμβάσεις ξεπέρασαν κάθε όριο φέρνοντας τον Πρόεδρο του Ζαππείου στο σημείο να απαιτήσει από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών να προσκομίσει έγγραφο υπογεγραμμένο από παρατάξεις που εκπροσωπούν τα 4 κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!

Η ξεφτίλα είχε πλέον πολλά ονοματεπώνυμα. Συνασπισμός ετερόκλητων και παραθεσμικών παραγόντων ένωσαν “νοητά” τις δυνάμεις τους για να ΑΚΥΡΩΘΕΙ το Ζάππειο και εντέλει οι Φοιτητικές Εκλογές καθώς η ΔΑΠ αρνήθηκε να προσέλθει σε άλλο χώρο. Ο στόχος είχε επιτευχθεί και απέμεινε το κερασάκι, το να χρεωθεί δηλαδή στην ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ πως στη μεγαλύτερη κάλπη σε συμμετοχή φοιτητών στη χώρα δεν πραγματοποιήθηκε η κορυφαία φοιτητική δημοκρατική διαδικασία. Το ερώτημα όμως είναι επίμονο και βασανιστικό:

" Ποιος φοβάται τη φωνή και την ψήφο των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών; "

Αντί άλλης απάντησης, λίγοι στίχοι από εμάς, αφιερωμένοι σε όλους αυτούς που ζουν με τις αυταπάτες πως μας έκλεψαν τη χαρά της εκλογικής επιβεβαίωσης, πως κατάφεραν να αδυνατίσουν την ειλικρινή και αραγή σχέση μας με τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών:

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ…
Κατεργάρη ψευταράκο μη μου κλαις
τις δικές σου αυταπάτες κι ενοχές
μη μου ρίχνεις μες στα μούτρα και μου λες
πως αυτές σε τυραννάνε αφού τις θες

Έστω και την ύστατη ώρα καλούμε κάθε δύναμη του Συλλόγου Φοιτητών που μπορεί να υπερβεί τις μικροπαραταξιακές της σκοπιμότητες προκειμένου να καθορίσουμε ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ΧΩΡΟ διεξαγωγής των Φοιτητικών Εκλογών.

Δελτίο τύπου | Ανακοίνωση για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης