ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 31-10-2023

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2023-2024
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023

Η συνταγματική πρόβλεψη της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να ακρωτηριάζεται με προκρούστιες πρακτικές. 

Όπως, δηλαδή:

✓ Η δυνατότητα λήψης των δωρεάν συγγραμμάτων ασκείται από τους φοιτητές έως και την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.
✓ Η έκδοση του πάσο (που εξασφαλίζει εκπτώσεις) από τους φοιτητές, μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Με την ίδια λοιπόν θεώρηση, η δυνατότητα αίτησης για δωρεάν σίτιση δεν μπορεί να μπαίνει σε στενά χρονικά πλαίσια.Τη στιγμή μάλιστα που:

➢ Για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους (αντί δηλαδή το Γραφείο της Φοιτητικής Λέσχης να αναζητά υπηρεσιακώς τις βεβαιώσεις σπουδών των φοιτητών, καλούνται οι ίδιοι να απευθύνονται στις Γραμματείεςπαρατηρείται σημαντική χρονική καθυστέρηση στην έκδοση των βεβαιώσεων φοίτησης.
➢ Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία εγγραφής των φοιτητών όλων των κατηγοριών εισαγωγής στο Ο.Π.Α.

Δεν νοείται το σύστημα υποβολής αιτήσεων σίτισης να κλείσει στις 31 Οκτωβρίου 2023.

Θεωρούμε πως σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε εντός των Δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων οφείλουμε να διακατεχόμαστε από τη δέουσα κατανόηση και ευαισθησία, ιδιαιτέρως στις σημερινές δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε.

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση της Φοιτητικής Λέσχης να μεριμνήσει έτσι ώστε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δωρεάν σίτισης να παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

 

Δείτε εδώ το αιτήμα όπως κατατέθηκε στην Φοιτητική Λέσχη του Ο.Π.Α. και κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο Δ.Σ. Φοιτητικής Λέσχης και στον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών Ο.Π.Α.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης