ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28-02-2024

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2023-2024
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Ένας χρόνος και ακόμη οι συγγενείς των θυμάτων και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αναζητούν την αλήθεια πίσω από το κυβερνητικό έγκλημα και απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να συγκαλύψει το έγκλημα και να επιβάλλει ως κύριο και αποκλειστικό υπαίτιο της τραγωδίας τον ανθρώπινο παράγοντα. Αρνείται πεισματικά όλον αυτόν τον καιρό να καλέσει σε ακρόαση στην «Εξεταστική Επιτροπή για τη διεύρυνση του εγκλήματος των Τεμπών» ουσιαστικούς μάρτυρες οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των σημαντικών (πολιτικών) αιτιών.

 

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηλίτευσε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις επισημαίνοντας ότι κοινοβουλευτική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη του Φεβρουαρίου του 2023 φαίνεται να στερείται πολιτικής αμεροληψίας δηλώνοντας την ανησυχία του για την άρνηση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα για δύο πρώην υπουργούς μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

 

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του, που υποστηρίχθηκε από 330 ευρωβουλευτές διαφόρων πολιτικών ομάδων, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα εκφράζοντας την ανησυχία του για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, τη χρησιμοποίηση κακόβουλου κατασκοπευτικού λογισμικού, την αστυνομική βία και την κακομεταχείριση των μεταναστών.

 

Στα Τέμπη όλη η Ελλάδα είδε κατάματα το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που αδιαφορώντας για τη δημόσια ασφάλεια απαξιώνει κάθε τι δημόσιο για να προβάλει την ιδιωτικοποίησή του ως ιδανική λύση. Μιας κυβερνητικής πολιτικής που εμμένει στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δικτύων μεταφοράς, της ενέργειας και της ύδρευσης και υπονομεύει τις δημόσιες δομές υγείας σε όφελος των ιδιωτικών κλινικών και της επιβολής χειρουργείων επί πληρωμής.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να υπηρετήσει την ταξική της πολιτική δεν διστάζει να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα προχωρώντας στην νομοθέτηση ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Περικόπτοντας άνω του 60% την κρατική χρηματοδότηση των Δημοσίων Πανεπιστημίων υπονομεύει την Δημόσια Παιδεία, το μέλλον και τη μόρφωση των νέων της πατρίδας μας.

 

Η επίκληση του 41% δεν μπορεί να αποτελεί πλέον το άλλοθι για την ολοκληρωτική επίθεση των κυβερνώντων απέναντι στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την Διοίκηση του Πανεπιστημίου να ακυρώσει τα προγραμματισμένα μαθήματα και καλούμε σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα, φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και διδάσκοντες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/02 και ώρα 11:00 με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Σ. Συλλογου Φοιτητών Ο.Π.Α. <<Σωτηρης Πετρουλας>>

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης